Gemaakt door: Rob Wensveen

Angst beïnvloedt hoe jij naar de wereld kijkt en tast je gevoel van vrijheid aan.
Het beperkt je leven en je gedachten.

Honden zijn mooie wezens, elk met een eigen identiteit, die het waard is om te leren kennen. Angst voor honden is zowel voor de angstige persoon als voor de honden jammer.

De kern van de begeleiding vanuit Team Maanha bestaat uit het vinden van vertrouwen.
Vertrouwen in jezelf, vertrouwen op jouw eigen regie.

In het traject wordt gewerkt met de methode Stappen van InZicht©, waarbij de angstige persoon van begin tot eind de regie heeft over de te nemen stappen. Door te ervaren dat eigen keuzes de situatie positief beïnvloeden, verandert ook de mindset waardoor er ruimte ontstaat voor vertrouwen.

Als het vertrouwen in jezelf aan kracht wint, zal er ruimte zijn met vertrouwen naar de hond te kijken.

Als je durft te kijken, kun je gaan zien wat de hond daadwerkelijk is. Je leert hem kennen. Je krijgt inzicht in zijn gedrag. Stap voor stap zal je kennis over honden groeien. Door dit proces, en door jezelf beter te leren kennen, zal de angst verdwijnen of door jou te regisseren zijn.

Wat is mijn aanbod

Begeleiding bij Angst voor Honden is een traject waarbij je de 7 stappen van inzicht volgt. Het zijn 7 stappen die zich meebewegen met jouw proces en jou inzicht geven in jezelf en je angst voor honden. Jij hebt regie over je eigen proces. Naast dat ik je begeleid en coach is je eigen inzet van groot belang.

Het is een traject op maat voor zowel kinderen als volwassenen.

Tijdens de intake brengen we je doel in kaart en als we besluiten om het traject samen aan te gaan maken we een contract. Om een stevige basis te leggen is het wellicht fijn om de eerste paar sessies wekelijks te plannen. Later in je proces wil je misschien meer tijd tussen de sessies om de opgedane kennis te oefenen en om te zetten in de praktijk. Dit is helemaal oké!

Het traject bestaat uit theorie, creatieve werkvormen, praktijk en huiswerkopdrachten afgestemd op jouw behoefte. De hond komt erbij als jij er klaar voor bent. Welke rol de hond gaat vervullen is afhankelijk van je doel. Heb je angst in bepaalde situaties omdat daar honden zijn, kunnen we dit in je traject meenemen.

Tijdens het actief doorlopen van de 7 stappen van inzicht ga je ervaren dat je zelfvertrouwen aan kracht wint en je kennis over honden stap voor stap groeit. Door dit proces wordt je angst hanteerbaar en kan zelfs verdwijnen.

Het tarief

Het oriënterend gesprek is gratis, vrijblijvend en duurt 45 minuten.
Het coachtarief is € 75,- voor een sessie van 1 uur.
Reiskosten € 0,25 per km vanaf locatie Team Maanha.

Tarieven zijn inclusief BTW.