afb-ojas

Gemaakt door: Rob Wensveen

Ojas is een samenwerker, maar meer nog een ‘mee-werker’. Hij wil werken. Hij doet dolgraag wat er van hem gevraagd wordt. Dat heeft als gevolg dat hij ook heel graag wil weten wat je van hem verwacht. Als dat niet duidelijk is, wordt hij onrustig.
Ojas is hierdoor een leermeester als het gaat om duidelijkheid geven. Hij stimuleert je om goed te bedenken wat je zelf wil, helder af te bakenen waar je hem wel of niet bij wil betrekken en hoe je jouw grenzen kunt bewaken. Doe je dit niet dan zal Ojas je, met een overdaad aan liefde en werklust, erop wijzen dat hij niet begrijpt wat je bedoelt. En dan is er geen weg terug; dan moet je wel bij jezelf te rade gaan!

Als Ojas weet wat ik van hem vraag, geniet hij van samen op pad zijn. Samen spelen, trainen of Hersenwerken, maar ook slapen, dicht tegen me aan met het liefst zijn kop op mijn schoot.
Door zijn behoefte aan duidelijkheid heb ik geleerd om heel dicht bij mezelf te blijven. Pas als ik weet wat ik wil, kan ik eerlijk communiceren, vanuit verbinding. Het is mooi te ervaren hoe ik zelf nog steeds groei in mijn persoonlijke ontwikkeling en ik aan Ojas kan zien of ik de juiste weg bewandel.
Ojas werkt met mij als coachhond bij bezoeken aan mensen met dementie, trajecten bij begeleiding angst voor honden en in coachsessies.