afb_ankie

Gemaakt door: Rob Wensveen

~
Kracht, zo zacht en sterk als water
flexibel stromend, stilstaand en volop in beweging
doorzettend, reflecterend, toegewijd en in verbinding
Kracht, zo zacht en sterk als water
soms rustig kabbelend en kraakhelder
soms wild kolkend, vertroebeld zicht
flexibel stromend, stilstaand en volop in beweging
Ankie van de Kragt, zo zacht en sterk als water
~

Het leven is een ontdekkingstocht. Zo ervaar ik het nu en als ik terugkijk op mijn leven is dat altijd zo geweest. Je volgt je pad, maakt keuzes op basis van wat je op dat moment weet. Vaak zonder stil te staan bij het waarom van die keuzes.

Gaandeweg begreep ik dat pas als je stil staat, je het leven écht kan ontdekken. Dan pak je het bewust vast en kun je genieten van de reis, van zowel de mooie als minder mooie momenten. Alles draagt bij aan de ontdekkingstocht.

Meerdere keren stond ik stil in mijn leven en heb ik keuzes gemaakt
die mijn leven een totaal andere wending gaven.

Ik wilde als kind bij de politie, toen ik daar te jong voor bleek, besloot ik automonteur te worden. Ik volgde de opleiding MTS werktuigbouw. In plaats van auto’s koos ik voor verwarmingen en werd ik servicemonteur. Ik genoot van het werken met mijn handen en met gereedschap. De wereld ontwikkelde door en toen alles elektronisch werd, ging voor mij het plezier eraf. Ik koos voor ander werk.

Werken met mensen, flexibiliteit, zelfstandigheid en klantgericht zijn, waren mijn voorwaarden voor een nieuwe baan en die vond ik als koerier bij DHL. In die tijd kwamen ook de honden in mijn leven. Ik verdiepte mij in opvoeding en training en leidde uiteindelijk blindengeleidehonden op.

Honden geven mij zo mooi inzicht in mezelf. Hun gedrag is nauw verweven met mijn gemoedstoestand. Dus ik leer van hen te ontspannen, te leven in het nu, regie nemen en los te laten. Daarbij geniet ik van hun onbevangenheid en zonder oordeel willen verbinden.

Toen ik qua werk weer voelde dat ik toe was aan verandering ben ik een coachopleiding gaan volgen tot Dog Assisted Coach. Mijn behoefte om met mensen te werken, hen te kunnen begeleiden en mijn liefde met honden kwamen hierin zo mooi bij elkaar.

In mijn werk binnen Team Maanha, maar ook bij Begeleiding met 4 poten, heb ik twee hartzaken kunnen verenigen. Elk contact met hond, mens en hond & mens is een ontdekkingstocht. Voor hen en voor mij. Ik voel me zo rijk dat ik dit mag doen!

Naast werk heb ik nog een aantal zaken die mij gelukkig maken. Zaken die mij als mens vormen en laten groeien. Ik word bijvoorbeeld heel blij van intuïtief schrijven. Het geeft me inzicht in mezelf en is een mooie manier om de lessen van mijn eigen ontdekkingsreis te verwerken. Met het beoefenen van yoga kies ik voor fysieke inspanning en ontspanning en hervind ik steeds weer mijn mentale evenwicht. Dan zijn er nog edelstenen die mijn leven kleuren. Ik zoek naar edelstenen die mij raken, voor mezelf maar ook om deze te gebruiken in mijn coachwerk. Stenen voeden de verbeelding en geven daardoor vaak ruimte aan nieuwe inzichten waar woorden nog tekort schieten.

En dan, als laatste benoemd, maar absoluut op nummer één!, mijn gezin met Mattie en de honden Ojas en Haya. De stabiele basis waarop ik kan bouwen en mezelf veilig voel. De liefdevolle verbinding, innig en toch vrij, geeft mij een weldadige voedingsbodem om te groeien en ontwikkelen.

Mijn ontdekkingstocht is volop in gang en ik geniet!

Met krachtige groet,
Ankie