afb_mattie

Gemaakt door: Rob Wensveen

~
Een van mijn levenslessen
Ik was nog klein
mijn moeder vond mij lief
mijn vader vond me te

Ik reageerde naar beiden op maat
voor moeder een knuffel,
en pa kreeg een stevige hand

Ik snap nu; jaren later
dat beiden gelijk hadden
ieder vanuit hun eigen beleving

Ik weet nu weer zoveel jaren later
dat ze alle twee van me hielden
ieder op zijn/ haar eigen wijze

Ik weet nu: iedereen creëert
Een eigen waarheid
voor ogenschijnlijk hetzelfde

Ik leerde: dat hetzelfde “houden van”,
het zelfde gevoel en emotie
door iedereen anders wordt verpakt

Ik onderzoek door deze levensles
open, eerlijk en nieuwsgierig
wat ligt er echt achter de boodschap

Ik vind daar vaker dan gedacht
een uitnodiging en zachte wens
voor onderling begrip en verbinding
~

Hoe het gebeurde
Eind 2016 kwam ik als coachend leidinggevende, nadenkend over hoe nu verder met mijn team, erachter dat ik graag mensen coach. Ik wil mensen helpen hun kwaliteiten en talenten te ontdekken of beter gezegd te herkennen. Samen wegen vinden hoe die talenten privé en zakelijk zo maximaal mogelijk in te zetten. Weg met belemmerende gedachten of onzekerheid over eigen kunnen. In teams zitten zo vaak pareltjes van medewerkers die dat niet van zichzelf weten of durven denken. Wat een feest is het als collegae na goede gesprekken dat bij zichzelf ontdekken. Daar werd ik zo blij van dat ik eind 2016 besloot gecertificeerd coach te worden, een van mijn beste keuzes ooit.

Mijn visie
Mijn visie op coachen is eenvoudig: je doet het vooral zelf. De coach helpt je je eigen antwoorden te vinden. Belangrijke waarden voor mij zijn: in zachte en krachtige verbinding zijn, open en nieuwsgierig ontdekken en vooral oplossingsgericht blijven.

Wat mag je verwachten
Ik hou van doorwerken, afspraak is afspraak. Ik ben vooral gericht op het creëren van duurzame oplossingen. Alleen dan tijd besteden aan het verleden als dit nodig is om een duurzame oplossing voor de toekomst te vinden. Ik ben pragmatisch en direct. Ben jij iemand die pragmatisch is en graag met de voeten in de klei staat dan ben ik voor jou de geschikte coach. Vrienden, collegae en klanten noemen me authentiek en to-the-point.

Wil je nadat je dit hebt gelezen kennismaken? Stuur me dan een e-mail (info@teammaanha.nl) dan neem ik contact op.

Levensloop en hoe kwam ik bij Team Maanha
Muziek, sport en honden zijn zolang ik mij kan herinneren een belangrijk onderdeel van mijn leven. Muziek brengt mij vrolijkheid, rust, troost of verdriet. Al naar gelang de emoties die zich aandienen en op dat moment de vrije loop willen.

Ik heb altijd actief gesport; voetbal, basketbal, motorracen. Sport hangt voor mij samen met een teamgevoel. Samen voor het zelfde doel gaan, gebruik makend van ieders eigen talenten.

Honden zijn in mijn leven sinds ik denken kan. De eerste hond die ik bewust heb meegemaakt was een bruine koningspoedel. Ik was toen 5 jaar oud. Honden zijn voor mij maatjes door hun onvoorwaardelijke eerlijkheid.

Mijn gehele beroepscarrière ben ik een bedrijfseconomisch geschoolde financial. Geruime tijd nu bij een woningcorporatie. Voor mij is het werken in een maatschappelijk betrokken onderneming belangrijk. Als leidinggevende ben ik me bewust geworden van de kracht van coaching en na mijn opleiding ben ik nu samen met mijn vrouw Ankie coach bij Team Maanha, coachen met Kragt.

Mijn weg naar het werken als coach was heel anders dan die van Ankie. Ieder van ons heeft eigen paden bewandeld, wat maakt dat we als coaches een breed pakket aan kunnen bieden: van loopbaan- tot levenscoaching.

Door onze gezamenlijke passie voor honden en ons specialismen om mens en hond te laten verbinden, hebben we ook hierin een mooi coachaanbod.

Ankie en ik zijn naast geliefden ook elkaars klankbord, sparringpartners en ideeën-uitwisselaars. Team Maanha staat voor verbinden. Met jezelf en met elkaar. Dat loopt als een rode draad door ons werk én door ons privéleven. Wij hebben beiden andere karakters en werkwijzen. Deze staan op zichzelf en vullen elkaar aan. Dat maakt dat Team Maanha zowel kracht als zachtheid biedt, een nuchtere kijk en een warme deken. Je bent van harte welkom het te komen ervaren!

Met krachtige groet,
Mattie